Over Mij

Mijn naam is Renske Bongers, ik ben een creatief denker en gedragsveranderaar.

In 2014 ben ik afgestudeerd als psycholoog in de richting van gedragsverandering. Mijn achtergrond in psychologie verraadt misschien al mijn fascinatie voor menselijk gedrag. Waarom gedragen we ons zoals we doen? Wat schuilt er achter de buitenkant van mensen? Hoe reageren mensen op hun omgeving en wat is van invloed op hen? Als ik in een ruimte ben met veel mensen, neem ik het liefste even een moment om iedereen te observeren en te kijken hoe ze zich gedragen. Met mijn eigen bedrijf mag ik van mijn fascinatie nu ook mijn werk maken. 

Ik geloof dat er voor elk probleem een oplossing te bedenken is. Grote kans dat dit niet een oplossing is waar we in eerste instantie aan dachten.

‘In de kern van moeilijkheden schuilen de mogelijkheden’ – Albert Einstein.

Door creatief te kijken naar zowel de moeilijkheden als de mogelijkheden die er zijn, vind ik altijd een weg. Misschien niet de weg die we verwachten.

Ik ben ervan overtuigd dat we maatschappelijk impact kunnen maken door de dingen die we doen. Daar wil ik mij voor inzetten met mijn kennis en expertise. Ik help organisaties bij vragen of problemen waarin ze zelf vast zitten.

Als gedragsveranderaar ontrafel ik problemen kijkend vanuit de mens en haar gedrag. Met een frisse blik ga ik op zoek gaan naar het werkelijke probleem achter het probleem.

Vanzelfsprekend wil ik het daar niet bij laten en ga ik op zoek naar een oplossingen die misschien niet voor de hand ligt. Hierbij gebruik ik graag onbewuste processen en het de omgeving waarin we ons bevinden.